Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Ciasto de Luxe – receptura

Ciasto De Luxe jest mieszanką do wyrobu różnego rodzaju ciast biszkoptowo-tłuszczowych
Ciasto ma naturalny kolor, charakteryzuje je łagodny smak. Sprężysta struktura stabilnie trzyma nadzienia i owoce. Wilgotny miękisz doskonale komponuje się z dodatkami owocowymi. Niewątpliwą zaletę stanowią: ekonomiczna receptura, prostota wykonania i powtarzalność produkcji.

Receptury na:

1. Ciasto de Luxe – receptura podstawowa

Do pobrania także w karcie produktu

Ciasto de luxe

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Ciasto de luxe

1000

Jaja świeże

300

Olej

300

Woda

300

Sposób wytwarzania
Miesienie 5’
Formownie blacha
Wypiek  180-200°C / 40-50 minut.

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu