Produkt jest w 100% naturalny. Zastosowanie odpowiednio dobranych, wysokiej jakości składników sprosta oczekiwaniom i zaspokoi głód nawet najbardziej wymagających zwolenników zdrowej żywności. Z uwagi na bogaty skład i mnogość zalet pieczywo 8 Ziaren znajdzie swoje miejsce w segmencie żywności funkcjonalnej. Pieczywo 8 Ziaren jest bowiem doskonałym źródłem magnezu, cynku, żelaza i białka. Charakteryzuje się też wysoką zawartością fosforu i błonnika pokarmowego. Pieczywo 8 Ziaren ma pełen drogocennych nasion miękisz. Produkt finalny długo zachowuje wilgotność i świeżość.
| Składniki | ilość w gramach |
| Mieszanka 8 Ziaren | 1000 |
| Mąka żytnia typ 720 | 700 |
| Mąka pszenna typ 750 | 300 |
| Creme de Levain (opcjonalnie) | (200 g) |
| Drożdże Lesaffre | 40 |
| Woda | 1560 |
| Razem | 3600 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie (spirala) | 3’+5′ |
| Temperatura ciasta | 30ºC |
| 1 fermentacja | 30′ |
| Dzielenie | wg uznania |
| 2 fermentacja | 30′ |
| Wypiek (piec trzonowy) | 220-230˚C/ 40′ + 10’ |