Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Włoski

Włoski to MIESZANKA PIEKARSKA do produkcji wieloziarnistego pieczywa żytniego z suszonymi pomidorami

Chleb Włoski to mieszanka chlebowa do produkcji wieloziarnistego pieczywa żytniego i żytnio-pszennego, polecana głównie do wyrobu chleba foremkowego. Kompozycja 3 suszonych warzyw i przypraw takich jak: suszone pomidory, oregano i czosnek wzbogaca pieczywo, nadając mu świeży i oryginalny smak. Chleb Włoski wpisuje się doskonale w zdrowy styl odżywiania. Zapewnia długie uczucie sytości, a dzięki wysokiej zawartości błonnika pieczywo wywiera korzystny wpływ na układ pokarmowy. Natomiast dzięki wysokiej zawartości manganu przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i zdrowych kości. Dodatkowym atutem wypieków z mieszanki Chleb Włoski jest wilgotny miękisz, a dzięki odpowiednio dobranej formule, produkty powstałe na bazie mieszanki charakteryzują się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz chrupiącą skórką.

opakowanie

worek 25 kg

Termin przydatności

12 miesięcy

Dozowanie

50% czyli 50 kg mieszanki na 50 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)

Zalety:

oryginalny smak i aromat, dzięki dodatkowi suszonych pomidorów, oregano i czosnku

chrupiąca skórka

➔ prosta i łatwa w aplikacji receptura

długotrwale świeży i wilgotny miękisz

➔ powtarzalność produktu gotowego

długie uczucie sytości

pieczywo z wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz manganu

źródło białka, cynku, fosforu, magnezu, miedzi i potasu

mieszanka z czystą etykietą

Pliki do pobrania

Broszura

Inne produkty