Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

8 Ziaren – receptura

8 Ziaren to wysokoprocentowy mix do produkcji pieczywa wzbogacony dużą ilością ziaren

Produkt jest w 100% naturalny. Zastosowanie odpowiednio dobranych, wysokiej jakości składników sprosta oczekiwaniom i zaspokoi głód nawet najbardziej wymagających zwolenników zdrowej żywności. Z uwagi na bogaty skład i mnogość zalet pieczywo 8 Ziaren znajdzie swoje miejsce w segmencie żywności funkcjonalnej. Pieczywo 8 Ziaren jest bowiem doskonałym źródłem magnezu, cynku, żelaza i białka. Charakteryzuje się też wysoką zawartością fosforu i błonnika pokarmowego. Pieczywo 8 Ziaren ma pełen drogocennych nasion miękisz. Produkt finalny długo zachowuje wilgotność i świeżość.

Chleb 8 Ziaren

Składniki ilość w gramach
Mieszanka 8 Ziaren 1000
Mąka żytnia typ 720 700
Mąka pszenna typ 750 300
Creme de Levain (opcjonalnie) (200 g)
Drożdże Lesaffre 40
Woda 1560
Razem 3600
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 3’+5′
Temperatura ciasta 30ºC
1 fermentacja 30′
Dzielenie wg uznania
2 fermentacja 30′
Wypiek (piec trzonowy) 220-230˚C/ 40′ + 10’

 

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu