Chleb Włoski to mieszanka chlebowa do produkcji wieloziarnistego pieczywa żytniego i żytnio-pszennego, polecana głównie do wyrobu chleba foremkowego. Kompozycja 3 suszonych warzyw i przypraw takich jak: suszone pomidory, oregano i czosnek wzbogaca pieczywo, nadając mu świeży i oryginalny smak. Chleb Włoski wpisuje się doskonale w zdrowy styl odżywiania. Zapewnia długie uczucie sytości, a dzięki wysokiej zawartości błonnika pieczywo wywiera korzystny wpływ na układ pokarmowy. Natomiast dzięki wysokiej zawartości manganu przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i zdrowych kości. Dodatkowym atutem wypieków z mieszanki Chleb Włoski jest wilgotny miękisz, a dzięki odpowiednio dobranej formule, produkty powstałe na bazie mieszanki charakteryzują się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz chrupiącą skórką.
➔ oryginalny smak i aromat, dzięki dodatkowi suszonych pomidorów, oregano i czosnku
➔ chrupiąca skórka
➔ prosta i łatwa w aplikacji receptura
➔ długotrwale świeży i wilgotny miękisz
➔ powtarzalność produktu gotowego
➔ długie uczucie sytości
➔ pieczywo z wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz manganu
➔ źródło białka, cynku, fosforu, magnezu, miedzi i potasu
➔ mieszanka z czystą etykietą