-
Polepszacz do pieczywa pszennego, mieszanego oraz półcukierniczego Składniki, które zawiera Magimix Granatowy wpływają wyjątkowo korzystnie na usprawnienie ręcznej i maszynowej obróbki ciasta oraz na zwiększenie tolerancji ciasta na wszystkie parametry techniczno-produkcyjne. Jego użycie zapewnia maksymalny rozrost kęsów ciasta, a także zwiększenie wodochłonności ciasta. Pozytywne działanie polepszacza Magimix Granatowy jest szczególnie widoczne w znacznie zwiększonej objętości wypieków, gładkiej i chrupiącej skórce oraz w miękiszu, który zyskuje równomierne pory.
Zobacz więcej -
Polepszacz do pieczywa pszennego i mieszanego Magimix Srebrny to znakomity polepszacz wydłużający świeżość pieczywa. Sprawdza się zarówno na liniach technologicznych, jak i w aplikacjach rzemieślniczych. Szczególnie polecany do produkcji pieczywa pszennego, np. tradycyjnego, polskiego chleba. Srebrny przedłuża świeżość pieczywa poprzez zwiększenie wodochłonności ciasta. Oprócz tego Magimix Srebrny stabilizuje ciasto podczas obróbki, zwiększa jego wydajność oraz zapewnia optymalną objętość końcowego produktu. Niewątpliwym atutem jest fakt, że pieczywo z udziałem polepszacza Magimix Srebrny charakteryzuje się naturalnym smakiem i aromatem.
Zobacz więcej -
Polepszacz do pieczywa pszennego Magimix Control to unikatowy polepszacz przeznaczony do produkcji drobnego pieczywa pszennego zarówno metodą fermentacji kontrolowanej, jak i mrożenia kęsów ciasta. Idealny również do produkcji bezpośredniej. Można go używać do procesu fermentacji odroczonej – kontrolowanej (ciasto schłodzone do temp. 0–2°c) lub zablokowanej (ciasto zamrożone). Polepszacz może być także stosowany do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego metodą bezpośrednią, klasyczną. Magimix Control to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarń, które chcą zaoferować swoim klientom świeże pieczywo przez cały dzień.
Zobacz więcej -
Polepszacz do pieczywa pszenno-żytniego Magimix Złoty zwiększa objętość produktu końcowego i poprawia tolerancję ciasta podczas całego procesu produkcji pieczywa zarówno w obróbce ręcznej, jak i maszynowej. Złoty jest wydajny w dozowaniu oraz zapewnia doskonałe efekty nie tylko w przypadku pieczywa pszenno-żytniego, ale również pszennego. Jego zastosowanie gwarantuje elastyczny i równomierny miękisz. Wypieki z dodatkiem Magimixa Złotego odznaczają się naturalnym smakiem i zapachem. Złoty jest gwarancją stabilnego wypieku.
Zobacz więcej -
Polepszacz do pieczywa pszennego i pszenno-żytniego Magimix Biały to uniwersalny polepszacz do pieczywa pszennego i pszenno-żytniego. Szczególnie polecany jest do produkcji kajzerek. Jego użycie gwarantuje wyraźny znak na powierzchni kajzerki. Znakomicie nadaje się również do innego pieczywa pszennego oraz pszenno-żytniego, zarówno w warunkach rzemieślniczych jak i przy użyciu linii technologicznych. Magimix Biały daje znakomite rezultaty przy ekonomiczności stosowania.
Zobacz więcej -
Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego oraz pszenno-żytniego Magimix Control Clean to unikatowy polepszacz przeznaczony do produkcji pieczywa drobnego zarówno metodą fermentacji kontrolowanej, jak i fermentacji odroczonej. Produkt dobrze się sprawdzi do wyrobów nie tylko pszennych, ale również pszenno-żytnich metodą bezpośrednią, klasyczną. Jego zastosowanie gwarantuje tolerancję na fermentację i zapewnia dużą objętość finalnego wypieku oraz chrupiącą skórkę. Magimix Control Clean to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarń, które chcą zaoferować swoim Klientom świeże pieczywo przez cały dzień. Produkt opatrzony jest oznakowaniem „Clean Label”.
Zobacz więcej