Dzięki zastosowaniu mieszanki można uzyskać przepyszne, aromatyczne pieczywo z dodatkiem ziaren słonecznika i siemienia lnianego o długotrwałej świeżości. Zaletą produktu jest wysoka wydajność mieszanki. Wyborny to doskonała propozycja dla osób dbających o dobrą formę i urodę. Dodatkowo kombinacja dwóch zakwasów: pszennego i żytniego nadaje mu wyrafinowany smak.
| Składniki | ilość w gramach |
| Mąka żytnia typ 720 | 800 |
| Mąka pszenna typ 750 | 200 |
| Mieszanka Żytni | 400 |
| Drożdże Lesaffre | 30 |
| Ritesa w płynie | 20 g |
| Woda | 1100 |
| Razem | 2550 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie (spirala) | 3’ + 3’ |
| Temperatura ciasta | 30 °C |
| 1 fermentacja (temp otoczenia) | 30’ |
| Dzielenie | wg uznania |
| 2 fermentacja (pod przykryciem w temperaturze otoczenia) | 35′-45′ |
| Wypiek (piec trzonowy) | 220˚C / 30-35′ |
| Składniki | ilość w gramach |
| Mąka żytnia typ 720 | 200 |
| Mąka pszenna typ 750 | 800 |
| Mieszanka Żytni | 400 |
| Drożdże Lesaffre | 30 |
| Ritesa w płynie | 10 |
| Woda | 950 |
| Razem | 2390 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie (spirala) | 3’ + 6’ |
| Temperatura ciasta | 27-28 °C |
| 1 fermentacja (temp otoczenia) | 15’ |
| Dzielenie | wg uznania |
| 2 fermentacja (pod przykryciem w temperaturze otoczenia) | 35′-45′ |
| Wypiek (piec trzonowy) | 220˚C / 30-35′ |