Spis receptur:
Całość do pobrania w broszurce.
Crème de Levain® zapewnia, że gotowy produkt będzie zawierał pełnię smaku.
Crème de Levain® oferuje profesjonalnym piekarzom wiele możliwości:
|
Składniki |
Surowce [w %] |
|
Mąka |
100 |
|
Woda |
40 |
|
Sól |
2 |
|
Drożdże |
4 |
|
Polepszacz Ibis |
0,5 |
|
Masło |
6 |
|
Cukier |
12 |
|
Jaja |
5 |
|
Crème de Levain® |
8 |
| Metoda | |
|
Rodzaj mieszadła |
Planetarne |
|
Mieszanie* |
3 min w 1. + 6 min w 2. |
|
Temperatura ciasta |
20-22ºC |
|
Odpoczynek |
30 min w temperaturze 5°C |
|
Zwijanie |
25% na podstawie ciasta |
|
Wałkowanie |
3 pojedyncze zakładki lub 1 podwójna + 1 prosta |
|
Odpoczynek |
20–35 min w temperaturze 5°C |
|
Końcowa grubość |
2,5 mm |
|
Nacinanie |
55 g |
|
Garowanie |
2 h w temperaturze 28°C |
|
Wypiek |
15 min w temperaturze 200°C w piecu półkowym |
|
Składniki |
Surowce [w %] |
|
Mąka T55 |
100 |
|
Jajka |
45 |
|
Sól |
2 |
|
Drożdże |
4 |
|
Polepszacz Ibis |
3 |
|
Crème de Levain® |
10 |
|
Cukier |
2 |
|
Masło |
40 |
|
Mleko w proszku |
4 |
| Metoda | |
|
Rodzaj mieszadła |
Planetarne |
|
Mieszanie* |
5 min w 1. + 5 min w 2. |
|
Temperatura ciasta |
25-27ºC |
|
Odpoczynek |
15 h w 5°C |
|
Ważenie |
40–300 g |
|
Leżakowanie |
15 min |
|
Nacięcie |
dowolne |
|
Garowanie |
1 h 45 min w temperaturze 28°C |
|
Wypiek |
55 g |
|
Garowanie |
2 h w temperaturze 28°C |
|
Wypiek |
15–30 min w temperaturze 180°C |
Pliki do pobrania