Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Kruche Extra – receptura

Kruche Extra to wyjątkowa mieszanka do wyrobu wszelkiego rodzaju ciast kruchych.

Poprzez doskonały dobór składników w odpowiednich proporcjach stworzyliśmy wysokiej jakości mieszankę, która zadowoli gusta waszych klientów. Kruche Extra nie zawiera sztucznych barwników, przez co zyskuje tak pożądany przez konsumentów smak domowych wypieków.

Receptury:

  1. Ciasto kruche „standard”
  2. Ciasto kruche „perfekt”
  3. Ciasteczka kruche
  4. Rogaliki krucho-drożdżowe
  5. Ciasteczka kruche a`la zebra

Do pobrania w karcie produktu.

Ciasto kruche „standard”

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka

1 000

Margaryna 80%

450

Jajka

50

Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 3′ do 4’
Formownie wg uznania
Wypiek Zależy od gotowego wyrobu

 

Ciasto kruche „perfekt”

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka

1 000

Puffy Pasty

150

Margaryna 80%

150

Jajka

125

Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 3′ do 4’
Formownie wg uznania
Wypiek Zależy od gotowego wyrobu

 

Ciasteczka kruche

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna 500

300

Margaryna 80%

300

Mieszanka

100

Cukier

100

Jajka

50

Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) do uzyskania jednolitej masy
Formownie wg uznania
Wypiek 170-210°C : 10-15 minut, do uzyskania rumianego koloru

Rogaliki krucho-drożdżowe

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka

500

Mąka pszenna

500

Woda

250

Margaryna 80%

200

Cukier

100

Jajka

100

Drożdże Lesaffre

60

Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) do uzyskania jednolitej masy
Formownie kształt rogalika
Wypiek 170-210°C : 10-15 minut, do uzyskania rumianego koloru

Ciasteczka kruche a’la zebra

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka

1 000

Margaryna

450

Jajka

50

Kakao

25

Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) do uzyskania jednolitej masy (masa kakaowa osobno)
Formownie krążki
Wypiek 170-210°C : 15-20 minut

Pliki do pobrania

Karta produktu