Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

KETO – receptura

MIESZANKA PIEKARSKA do produkcji pieczywa wysokobiałkowego wieloziarnistego

Mieszanka KETO jest idealna do pieczenia chleba foremkowego i bułek, zapewnia wygodę i oszczędność czasu w piekarni. Receptura jest wyjątkowo prosta – wystarczy dodać wodę i drożdże, a reszta dzieje się sama! Mieszanka KETO to niezastąpiony wybór, jeśli szukasz mieszanki do wyrobu innowacyjnego, funkcjonalnego pieczywa, które będzie odpowiednie dla wszystkich osób dbających o zdrową dietę. Pieczywo KETO jest stworzone z myślą o osobach na diecie ketogenicznej, jego właściwości sprawiają, że nie ma potrzeby eliminowania pieczywa z codziennej diety. Niska zawartość węglowodanów oraz wysoka zawartość białka – to wszystko, czego potrzebujesz na diecie ketogenicznej. Nasze pieczywo KETO nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także dostarcza energii niezbędnej w codziennej diecie. To doskonały sposób, aby cieszyć się ulubionymi wypiekami bez wyrzutów sumienia, wspierając równocześnie odpowiedni poziom cukru we krwi i prawidłowe funkcjonowanie organizmu.

Produkt jest opatrzony znakiem „Clean Label”

Chleb KETO

Składniki ilość w gramach
Mieszanka KETO 1000
Drożdże Lesaffre 20
Woda 800 – 820
Razem 1820 – 1840
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 5’ + 7′
Temperatura ciasta 26-28ºC
1 fermentacja (temp otoczenia) 15′-20′
Dzielenie i formowanie wg uznania / foremka
2 fermentacja (30 °C / 80%) 50’ – 60’
Wypiek (piec trzonowy) z dużym zaparowaniem 30’ + 10’ / 200 °C

Bułka KETO

Składniki ilość w gramach
Mieszanka KETO 1000
Drożdże Lesaffre 20
Woda 800 – 820
Razem 1820 – 1840
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 5’ + 7′
Temperatura ciasta 26-28ºC
1 fermentacja (temp otoczenia) 15′-20′
Dzielenie i formowanie wg uznania
2 fermentacja (30 °C / 80%) 50’ – 60’
Wypiek (piec trzonowy) z dużym zaparowaniem 30’ / 200 °C

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu