Mieszanka KETO jest idealna do pieczenia chleba foremkowego i bułek, zapewnia wygodę i oszczędność czasu w piekarni. Receptura jest wyjątkowo prosta – wystarczy dodać wodę i drożdże, a reszta dzieje się sama! Mieszanka KETO to niezastąpiony wybór, jeśli szukasz mieszanki do wyrobu innowacyjnego, funkcjonalnego pieczywa, które będzie odpowiednie dla wszystkich osób dbających o zdrową dietę. Pieczywo KETO jest stworzone z myślą o osobach na diecie ketogenicznej, jego właściwości sprawiają, że nie ma potrzeby eliminowania pieczywa z codziennej diety. Niska zawartość węglowodanów oraz wysoka zawartość białka – to wszystko, czego potrzebujesz na diecie ketogenicznej. Nasze pieczywo KETO nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także dostarcza energii niezbędnej w codziennej diecie. To doskonały sposób, aby cieszyć się ulubionymi wypiekami bez wyrzutów sumienia, wspierając równocześnie odpowiedni poziom cukru we krwi i prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Produkt jest opatrzony znakiem „Clean Label”
| Składniki | ilość w gramach |
| Mieszanka KETO | 1000 |
| Drożdże Lesaffre | 20 |
| Woda | 800 – 820 |
| Razem | 1820 – 1840 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie (spirala) | 5’ + 7′ |
| Temperatura ciasta | 26-28ºC |
| 1 fermentacja (temp otoczenia) | 15′-20′ |
| Dzielenie i formowanie | wg uznania / foremka |
| 2 fermentacja (30 °C / 80%) | 50’ – 60’ |
| Wypiek (piec trzonowy) z dużym zaparowaniem | 30’ + 10’ / 200 °C |
| Składniki | ilość w gramach |
| Mieszanka KETO | 1000 |
| Drożdże Lesaffre | 20 |
| Woda | 800 – 820 |
| Razem | 1820 – 1840 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie (spirala) | 5’ + 7′ |
| Temperatura ciasta | 26-28ºC |
| 1 fermentacja (temp otoczenia) | 15′-20′ |
| Dzielenie i formowanie | wg uznania |
| 2 fermentacja (30 °C / 80%) | 50’ – 60’ |
| Wypiek (piec trzonowy) z dużym zaparowaniem | 30’ / 200 °C |