Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren. Doskonale trafia w gusta wymagających konsumentów.
Zaczyn premiksowy:
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
MIESZANKA Huzar |
3 000 |
|
Woda (ok.50°C) |
3 000 |
|
Czas odstania |
3 – 12 godz. |
Ciasto:
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Zaczyn premiksowy |
6 000 |
|
Mąka pszenna typu T 750 |
7 000 |
|
Sól |
50 |
|
Drożdże |
300 * |
|
Woda |
3 000 |
|
Temperatura ciasta |
28°-29°C |
|
Czas fermentacji |
30 minut |
|
Dzielenie |
wg uznania |
|
Wypiek |
30′ / 240 ̊C |
Zaczyn premiksowy:
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
MIESZANKA Huzar |
3 000 |
|
Woda (ok.50°C) |
3 000 |
|
Czas odstania |
3 – 12 godz. |
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Uwodniony premiks chlebowy |
6 000 |
|
Mąka pszenna typu 550 |
7 000 |
|
Sól |
60 |
|
Drożdże |
500 * |
|
Woda |
ok. 2 500 |
|
Temperatura ciasta |
26°- 27° C |
|
Czas fermentacji |
ok. 50 minut |
|
Pieczenie z parą |
ok. 15-20 minut |
|
Wypiek |
15′ / 230 ̊C |