Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Graham – receptura

Graham to mieszanka do produkcji pieczywa pszennego na bazie mąki typu Graham

Produkt opatrzony jest znakiem czystej etykiety, pozbawiony substancji dodatkowych. Idealnie wpisuje się w stale rosnące oczekiwania świadomych konsumentów. To pieczywo o wyjątkowo pełnym aromacie, delikatne w smaku. Wyróżnia go piękna, głęboka barwa oraz charakterystyczny dla mąki Graham subtelny zapach. Produkt zachowuje długotrwałą świeżość.

Receptury na:

  1. Chleb 100% graham
  2. Chleb
  3. Bułka

Do pobrania na stronie receptury Graham

Chleb 100% graham

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna typ 1850

1000

Mąka pszenna typ 750

Mąka pszenna typ 500

Mieszanka Graham

300

Drożdże

40

Sól

Polepszacz Biały

Woda 975
RAZEM 2315

Sposób wytwarzania

Miesienie

3’ + 15’

Temperatura ciasta

28-30˚C

1 fermentacja (na stole)

20′

2 fermentacja

30-40′

Wypiek (piec trzonowy)

210˚C / 35′

Chleb

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna typ 1850

700

Mąka pszenna typ 750

300

Mąka pszenna typ 500

Mieszanka Graham

300

Drożdże

40

Sól

Polepszacz Biały

Woda 950
RAZEM 2290

Sposób wytwarzania

Miesienie

3’ + 15’

Temperatura ciasta

28-30˚C

1 fermentacja (na stole)

20′

2 fermentacja

30-40′

Wypiek (piec trzonowy)

210˚C / 35′

Bułka

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna typ 1850

400

Mąka pszenna typ 750

Mąka pszenna typ 500

600

Mieszanka Graham

150

Drożdże

50

Sól

10

Polepszacz Biały

5

Woda 650
RAZEM 1865

Sposób wytwarzania

Miesienie

2’ + 6’

Temperatura ciasta

26-28˚C

1 fermentacja (na stole)

15′

2 fermentacja

40′

Wypiek (piec trzonowy)

230˚C / 17′

Pliki do pobrania

Karta produktu