Mieszanka Extra Babka XXL zapewnia produkt o dużej objętości, wyrównanej i drobnej strukturze miękiszu oraz delikatnej, jasnobrązowej skórce. Mieszanka gwarantuje łatwość i szybkość wykonania babek oraz powtarzalną jakość wypieków. Dodatkową zaletą Extra Babki XXL jest długi termin przydatności do spożycia wyrobów gotowych.
Receptury na:
Dostępne na karcie produktu do pobrania.
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mieszanka Extra Babka XXL |
1000 |
|
Jaja |
450 |
|
Olej |
400 |
|
Woda |
100 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie | 6’ |
| Formownie | wg uznania |
| Wypiek | 170 – 180°C / 40′ – 50′ |
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mieszanka |
1000 |
|
Jaja |
450 |
|
Olej |
400 |
|
Mieszanka keksowa |
około 500 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie rózga | 5’ |
| Formownie | forma |
| Wypiek | 170 – 180°C / 40′ – 50′ |