Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Extra Babka XXL – receptura

Szczególnie polecana jest do wypieku wszelkiego rodzaju babek

Mieszanka Extra Babka XXL zapewnia produkt o dużej objętości, wyrównanej i drobnej strukturze miękiszu oraz delikatnej, jasnobrązowej skórce. Mieszanka gwarantuje łatwość i szybkość wykonania babek oraz powtarzalną jakość wypieków. Dodatkową zaletą Extra Babki XXL jest długi termin przydatności do spożycia wyrobów gotowych.

Receptury na:

  1. Extra Babka XXL
  2. Keks XXL

Dostępne na karcie produktu do pobrania.

Extra Babka XXL

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Extra Babka XXL

1000

Jaja

450

Olej

400

Woda

100

Sposób wytwarzania
Miesienie 6’
Formownie wg uznania
Wypiek 170 – 180°C / 40′ – 50′

 

Keks XXL

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka

1000

Jaja

450

Olej

400

Mieszanka keksowa

około 500

Sposób wytwarzania
Miesienie rózga 5’
Formownie forma
Wypiek 170 – 180°C / 40′ – 50′

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu