Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Extra Babka karmelowa – receptura

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych o aromacie karmelowym

Extra Babka Karmelowa to mieszanka do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych o wyraźnym aromacie karmelu. Mieszanka jest polecana do wyrobu wszelkiego rodzaju babek. Delikatny, wilgotny miękisz o równomiernej strukturze to wyznaczniki cechujące ten produkt. Wyrób końcowy charakteryzuje naturalny kolor miękiszu oraz długotrwała świeżość.

Receptura na Extra Babkę Karmelową

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jajka

500

Olej

500

Woda

100

Sposób wytwarzania
Miesienie mieszadło płaskie 5’ do 7′
Formownie forma
Wypiek 170 – 180°C / 35′ – 45′

Produkty wykorzystane w recepturze