Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Extra Babka Cytrynowa – receptura

EXTRA BABKA CYTRYNOWA to wysokiej jakości mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych o niepowtarzalnym smaku cytrynowym

Extra Babka Cytrynowa szczególnie polecana jest do produkcji wszelkiego rodzaju babek. Delikatny, wilgotny miękisz sprawia, że babki z tej mieszanki nie odbiegają od domowych. Mieszanka gwarantuje szybkość i łatwość wykonania oraz niepowtarzalny smak i aromat cytrynowy. Dodatkową zaletą jest długi okres przydatności, bez użycia środków konserwujących.

Receptura na Extra Babkę Cytrynową

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jajka

500

Olej

500

Woda

100

Sposób wytwarzania
Miesienie mieszadło płaskie 5’
Formownie forma
Wypiek 180°C / 40′ – 50′ Po okoΠo 10 minutach wypieku naciąć ciasto wzdłuż

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu