Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Extra Babka – receptura

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Mieszanka Extra Babka zapewnia produkt o wyrównanej i delikatnej strukturze miękiszu oraz delikatnej, jasnobrązowej skórce. Mieszanka gwarantuje łatwość i szybkość wykonania babek oraz powtarzalną jakość wypieków. Dodatkową zaletą EXTRA BABKI jest długi termin przydatności do spożycia wyrobu gotowego.

Receptura na Extra Babkę Karmelową

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jajka

450

Olej

400

Woda

100-150

Babka – wersja standardowa

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

900

Mąka pszenna T450

100

Jajka

450

Olej

400

Woda

150

Extra Keks

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

850

Mąka pszenna T450

150

Margaryna

400

Jajka

400

Owoce kandyzowane

500

Mąka do obtoczenia owoców

100

Produkty wykorzystane w recepturze