Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Czeko-Muffin – receptura

Mieszanka cukiernicza do wyrobu czekoladowych muffinek i babeczek

Muffiny od Lesaffre są delikatne, puszyste w środku, a co najważniejsze miękisz jest długo wilgotny, przez co produkt gotowy utrzymuje świeżość znacznie dłużej. Muffiny nigdy się nie nudzą, może dlatego, że można do nich dodawać kremy, owoce, bakalie czy po prostu bitą śmietanę.

Receptury na:

  1. Muffiny

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Muffiny

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Czeko-Muffin

1000

Jaja

400

Olej

300

Woda

200

Sposób wytwarzania
Miesienie 4’
Formownie foremki (naważka 90 – 100g)
Wypiek 190-200°C / 30′ -3 5′

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu