Bułka Fitness to 30% mieszanka piekarska polecana do wyrobu pszennych bułek ziarnistych, ale również świetnie się sprawdzi do produkcji chleba. Produkt jest przeznaczony dla konsumentów, którzy prowadzą zdrowy styl życia oraz są zainteresowani żywnością funkcjonalną. Odpowiednio dobrana formuła, która daje ilość ok. 16% ziaren w wypieczonym produkcie, zapewnia długie poczucie sytości przy jednoczesnym dostarczeniu korzyści prozdrowotnych. Gotowy wyrób jest źródłem: witaminy E, cynku, magnezu, potasu, błonnika pokarmowego oraz białka, a także ma wysoką zawartość fosforu, miedzi oraz manganu. Bułki Fitness wyróżniają się wilgotnym, elastycznym miękiszem, utrzymującą się długą świeżością pieczywa oraz cienką, ciemnozłocistą skórką z widocznymi ziarnami. Produkt sprawdzi się zarówno w obróbce ręcznej, jak również maszynowej. Mieszanka piekarska jest opatrzona znakiem „Clean Label”.
| Składniki | ilość w gramach |
| Mieszanka Bułka Fitness | 300 |
| Mąka pszenna typ 500 | 650 |
| Mąka pszenna typ 750 | – |
| Mąka graham typ 1850 | 50 |
| Sól | 18 |
| Drożdże Lesaffre | 40 |
| Woda | 550 |
| Razem | 1 608 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie (spirala) | 4’ + 6’ |
| Temperatura ciasta | 25 – 27 °C |
| 1 fermentacja (temp otoczenia) | 20’ |
| Dzielenie i formowanie | naważka ok. 90 g |
| 2 fermentacja (30 °C / 80%) | 15′ |
| Wypiek (piec trzonowy) | 15’ – 17’ / 220 – 235˚C |
| Składniki | ilość w gramach |
| Mieszanka Bułka Fitness | 300 |
| Mąka pszenna typ 500 | – |
| Mąka pszenna typ 750 | 650 |
| Mąka graham typ 1850 | 50 |
| Sól | 18 |
| Drożdże Lesaffre | 40 |
| Woda | 550 |
| Razem | 1 608 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie (spirala) | 4’ + 6’ |
| Temperatura ciasta | 26 – 28 °C |
| 1 fermentacja (temp otoczenia) | 20’ |
| Dzielenie i formowanie | wg uznania |
| 2 fermentacja (30 °C / 80%) | 25’ – 35’ |
| Wypiek (piec trzonowy) | 25’ – 30’ / 225˚C |