Szczególnie polecana do francuskich bułek śniadaniowych typu brioche (brioszka). Ciasto zawiera stosunkowo dużą ilość masła i jajek, a minimalną ilość cukru.
Ciasto
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna 500 |
1 000 |
|
Mix Brioche |
50 |
|
Drożdże |
80 |
|
Cukier |
150 |
|
Sól |
20 |
|
Tłuszcz (margaryna/ masło) |
150 |
|
Jaja |
75 |
|
Woda |
300 |
|
Miesienie |
3’ + 4’ |
Ciasto
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna 500 |
1000 |
|
Mix Brioche |
50 |
|
Drożdże |
70 |
|
Cukier |
120 |
|
Sól |
20 |
|
Tłuszcz |
100 |
|
Jaja |
100 |
|
Woda |
370 |
|
Miesienie |
3’ + 5’ |