Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Biszkopt Extra 100% – receptura

Biszkopt Extra 100% to mieszanka cukiernicza do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Użycie mieszanki Biszkopt Extra pozwala na skrócenie czasu produkcji ciasta biszkoptowego przy równoczesnym zminimalizowaniu zagrożeń. Mieszanka gwarantuje wysoką i niezawodną jakość produktu końcowego bez względu na jego rodzaj. Biszkopt Extra 100% to doskonała baza dla twoich: rantów, korpusów, rolad oraz wszelkiego rodzaju ciast na bazie ciasta biszkoptowego.

Receptury na:

  1. Rant biszkoptowy
  2. Rolada biszkoptowa

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Rant biszkoptowy

Składniki

Surowce [g]

Biszkopt Extra 100%

1000

jaja świeże

500

woda

250

razem

1750

Sposób wytwarzania
Miesienie 8’
Formownie rant
Wypiek 180°C / 35′ – 40′

 

Rolada biszkoptowa

Składniki

Surowce [g]

Biszkopt Extra 100%

1000

jaja świeże

1000

woda

200

razem

2200

Sposób wytwarzania
Miesienie 8’
Formownie rant
Wypiek 220 – 230°C / 6′ – 8′

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu