Wyborny

Mieszanka piekarska do produkcji aromatycznego pieczywa mieszanego z dodatkiem ziaren słonecznika i siemienia lnianego

Dzięki zastosowaniu mieszanki można uzyskać przepyszne, aromatyczne pieczywo z dodatkiem ziaren słonecznika i siemienia lnianego o długotrwałej świeżości. Zaletą produktu jest wysoka wydajność mieszanki. Wyborny to doskonała propozycja dla osób dbających o dobrą formę i urodę. Dodatkowo kombinacja dwóch zakwasów: pszennego i żytniego nadaje mu wyrafinowany smak.

Receptury na:

  1. Chleb żytnio-pszenny
  2. Chleb pszenno-żytni

Do pobrania w karcie produktu Wyborny

Chleb żytnio-pszenny

Składnikiilość w gramach
Mąka żytnia typ 720800
Mąka pszenna typ 750200
Mieszanka400
Drożdże30
Ritesa w płynie20 g
Woda1100
Razem2550
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala)3'+3'
Temperatura ciasta30ºC
1 fermentacja (temp otoczenia)30'
Dzieleniewg uznania
2 fermentacja (garownia)35-45'
Wypiek (piec trzonowy)220ºC/40-45'

Chleb pszenno-żytni

Składnikiilość w gramach
Mąka żytnia typ 720200
Mąka pszenna typ 750800
Mieszanka400
Drożdże30
Ritesa w płynie10
Woda950
Razem2390
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala)3'+6'
Temperatura ciasta27-28ºC
1 fermentacja (temp otoczenia)15'
Dzieleniewg uznania
2 fermentacja35-45'
Wypiek (piec trzonowy)220ºC/30-35'
Pliki do pobrania