Smakowity z orkiszem

Mieszanka piekarska do produkcji pieczywa pszenno-żytniego z dodatkiem orkiszu

Smakowity z orkiszem zawiera w sobie aż 50% płatków orkiszowych, co stanowi istotną wartość odżywczą i smakową wyprodukowanego z niego pieczywa. Nadaje wyrobom oryginalny, niepowtarzalny smak. Mieszanka ta sprawi, że produkcja pieczywa stanie się łatwiejsza i zapewni powtarzalność wykonania znakomitych produktów.

Receptury do pobrania w karcie produktu

Smakowity z orkiszem - receptura podstawowa

Składniki

Surowce [g]

Ziarno słonecznika

125

Mieszanka Smakowity z orkiszem

400

Mąka żytnia typ 720

300

Mąka pszenna typ 750

300

Drożdże

30

Woda

900

Zakwas Ritesa

20

Polepszacz Grafitowy-
RAZEM2075

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki wymieszać do właściwej konsystencji (czas miesienia: 3+3 minut). Temperatura ciasta: 28-30˚C. Pozostawić ciasto do odpoczynku na około 30 minut. Następnie podzielić ciasto, uformować i fermentować przez około 40 minut w temperaturze 35˚C i wilgotności względnej powietrza 70-80%.

Temperatura wypieku: 220°C

Czas wypieku: około 40 minut

Chleb pszenno - żytni z płatkami orkiszowymi

Składniki

Surowce [g]

Ziarno słonecznika

125

Mieszanka Smakowity z orkiszem

400

Mąka żytnia typ 720

-

Mąka pszenna typ 750

300

Drożdże

30

Woda

650

Zakwas Ritesa

20

Polepszacz Grafitowy5
RAZEM1830

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki wymieszać do właściwej konsystencji (czas miesienia: 3+6 minut). Temperatura ciasta: 28-30˚C. Pozostawić ciasto do odpoczynku na około 30 minut. Następnie podzielić ciasto, uformować i fermentować przez około 40 minut w temperaturze 35˚C i wilgotności względnej powietrza 70-80%.

Temperatura wypieku: 220°C

Czas wypieku: około 35 minut

Chleb żytnio - pszenny z płatkami orkiszowymi

Składniki

Surowce [g]

Ziarno słonecznika

125

Mieszanka Smakowity z orkiszem

400

Mąka żytnia typ 720

400

Mąka pszenna typ 750

200

Drożdże

30

Woda

950

Zakwas Ritesa

20

Polepszacz Grafitowy-
RAZEM2125

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki wymieszać do właściwej konsystencji (czas miesienia: 3+3 minut). Temperatura ciasta: 28-30˚C. Pozostawić ciasto do odpoczynku na około 30 minut. Następnie podzielić ciasto, uformować i fermentować przez około 40 minut w temperaturze 35˚C i wilgotności względnej powietrza 70-80%.

Temperatura wypieku: 220°C

Czas wypieku: około 40m-45 minut

Chleb żytni z płatkami orkiszowymi

Składniki

Surowce [g]

Ziarno słonecznika

125

Mieszanka Smakowity z orkiszem

400

Mąka żytnia typ 720

600

Mąka pszenna typ 750

-

Drożdże

30

Woda

1000

Zakwas Ritesa

30

Polepszacz Grafitowy5
RAZEM2185

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki wymieszać do właściwej konsystencji (czas miesienia: 3+6 minut). Temperatura ciasta: 28-30˚C. Pozostawić ciasto do odpoczynku na około 30 minut. Następnie podzielić ciasto, uformować i fermentować przez około 40 minut w temperaturze 35˚C i wilgotności względnej powietrza 70-80%.

Temperatura wypieku: 220°C

Czas wypieku: około 35 minut

Pliki do pobrania