Pieczywo o wysokich walorach dietetycznych i zdrowotnych
Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren. Doskonale trafia w gusta wymagających konsumentów.
Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren. Doskonale trafia w gusta wymagających konsumentów.
Zaczyn premiksowy:
Składniki | Surowce [g] |
MIESZANKA Huzar | 3 000 |
Woda (ok.50°C) | 3 000 |
Czas odstania | 3 - 12 godz. |
Ciasto:
Składniki | Surowce [g] |
Zaczyn premiksowy | 6 000 |
Mąka pszenna typu T 750 | 7 000 |
Sól | 50 |
Drożdże | 300 * |
Woda | 3 000 |
Temperatura ciasta | 28°-29°C |
Czas fermentacji | 30 minut |
Dzielenie | wg uznania |
Wypiek | 30' / 240 ̊C |
Zaczyn premiksowy:
Składniki | Surowce [g] |
MIESZANKA Huzar | 3 000 |
Woda (ok.50°C) | 3 000 |
Czas odstania | 3 - 12 godz. |
Składniki | Surowce [g] |
Uwodniony premiks chlebowy | 6 000 |
Mąka pszenna typu 550 | 7 000 |
Sól | 60 |
Drożdże | 500 * |
Woda | ok. 2 500 |
Temperatura ciasta | 26°- 27° C |
Czas fermentacji | ok. 50 minut |
Pieczenie z parą | ok. 15-20 minut |
Wypiek | 15' / 230 ̊C |