Huzar

Pieczywo o wysokich walorach dietetycznych i zdrowotnych

Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren. Doskonale trafia w gusta wymagających konsumentów.

Receptura na Chleb „Huzar”

Zaczyn premiksowy:

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA Huzar

3 000

Woda (ok.50°C)

3 000

Czas odstania

3 - 12 godz.

Ciasto:

Składniki

Surowce [g]

Zaczyn premiksowy

6 000

Mąka pszenna typu T 750

7 000

Sól

50

Drożdże

300 *

Woda

3 000

Temperatura ciasta

28°-29°C

Czas fermentacji

30 minut

Dzielenie 

wg uznania

Wypiek

30' / 240 ̊C

 

Receptura na bułki „Huzar”

Zaczyn premiksowy:

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA Huzar

3 000

Woda (ok.50°C)

3 000

Czas odstania

3 - 12 godz.

Ciasto:

Składniki

Surowce [g]

Uwodniony premiks chlebowy

6 000

Mąka pszenna typu 550

7 000

Sól

60

Drożdże

500 *

Woda

ok. 2 500

Temperatura ciasta

26°- 27° C

Czas fermentacji

ok. 50 minut

Pieczenie z parą

ok. 15-20 minut

Wypiek

15' / 230 ̊C