Receptury cukiernicze stworzone z użyciem żywego zakwasu w płynie Crème de Levain
Spis receptur:
- CROISSANT
- PARYSKA BRIOSZKA
- GÂCHE VENDÉENNE
- KOUGLOF
Całość do pobrania w broszurce.
Crème de Levain® zapewnia, że gotowy produkt będzie zawierał pełnię smaku.
- Nadaje pieczywu bogaty smak
- Zwiększa intensywność smaku, kwasowość oraz smak charakterystyczny dla pieczywa fermentowanego z użyciem zakwasu
- Zapewnia typową teksturę, która jest specyficzna dla wypieków na zakwasie
- Nadaje pieczywu apetyczny kolor skórki oraz miękiszu
Crème de Levain® oferuje profesjonalnym piekarzom wiele możliwości:
- Produkcja podobna do spontanicznie fermentowanych zakwasów
- Ze względu na swoją stabilność zapewnia wyjątkowe efekty
- Regeneracja nie jest wymagana, więc oszczędza się czas
- Gwarantuje, że żadne niepożądane mikroorganizmy nie będą się rozwijać i obniżać jakości zakwasu