Ciasto Orkiszowe

Ciasto Orkiszowe jest nowatorską mieszanką do wyrobu orkiszowego ciasta biszkoptowo-tłuszczowego

Użycie w recepturze 100% pełnoziarnistej mąki orkiszowej gwarantuje doskonałą jakość wypieku. Orkisz jest prastarą odmianą pszenicy. Naturalne, nie poddawane procesom uszlachetniającym ziarno jakiś czas temu triumfalnie powróciło na nasze stoły. Od tradycyjnej pszenicy różni się budową i właściwościami. Ciasto Orkiszowe doskonale wpisuje się w aktualny trend związany ze świadomym odżywianiem.

Receptury na:

1. Ciasto Orkiszowe - receptura podstawowa

Do pobrania także w karcie produktu

Ciasto Orkiszowe - receptura podstawowa

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Ciasto Orkiszowe

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Mieszanie

5'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta wymieszać mieszadłem płaskim ramowym przez około 5 minut na średnich obrotach. Następnie wyłożyć na blachę, dekorować owocami, kremem lub nadzieniem termostabilnym i wypiekać.

Temperatura wypieku: 180-200°C (temperatura wypieku ciast biszkoptowo-tłuszczowych)
Czas wypieku: około 40-50 minut

Pliki do pobrania