Babka o smaku twarogu

Babka o smaku twarogu to 100% mieszanka do wyrobu wszelkiego rodzaju ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Ciasto uzyskane z mieszanki charakteryzuje się subtelnym śmietankowym zapachem i smakiem z lekko kwaśną, twarogową nutą. Niewątpliwe zalety produktu stanowią: ekonomiczna receptura, prostota wykonania i powtarzalność produkcji oraz jasny i drobny miękisz długo zachowujący świeżość. Dodatkową zaletą Baki o smaku twarogu jest długi termin przydatności do spożycia wyrobów gotowych.

Receptury na:

1. Babka o smaku twarogu - receptura podstawowa

Do pobrania także w karcie produktu

Babka o smaku twarogu - receptura podstawowa

Składniki

Surowce [g]

Babka o smaku twarogu

1 000

Jaja

400

Olej

400

Woda

100

Mieszanie

4'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta ubijać rózgą przez 4 minuty na szybkich obrotach. Następnie wyłożyć do formy i delikatnie naciąć  kęs ciasta wzdłuż formy.

Temperatura wypieku: 180-200°C (temperatura wypieku ciast biszkoptowo-tłuszczowych)
Czas wypieku: około 40-50 minut