Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Flockenmalz

ŚRODEK ZAKWASZAJĄCY DO PRODUKCJI PIECZYWA

Flockenmalz jest to preparat na bazie zakwasu w postaci pasty z widocznymi ziarnami, który dodaje się do istniejącej receptury, by tworzyć nowe i unikalne wypieki. Nie wymaga żadnego przygotowania – dozuje się go bezpośrednio do procesu mieszania. Może być stosowany we wszystkich rodzajach procesów wypieku chleba.

opakowanie

Wiadro 11 kg

Termin przydatności

6 miesięcy od daty produkcji w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze 2 – 8°C

Dozowanie

10% – 40% w stosunku do mąki, w zależności od oczekiwanej intensywności profilu sensorycznego

Zalety:

➔ szybki i prosty sposób użycia, który oszczędza czas i ułatwia zarówno produkcję rzemieślniczą, jak i przemysłową

➔ zrównoważony smak wypieków, który zachwyca podniebienie i zapewnia niezapomniane doznania kulinarne

dopasowany do różnych receptur, np. wypieki cukiernicze, pieczywo wieloziarniste, bagietki, maślane bułeczki itp.

Nasze zobowiązania

Inne produkty