Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

POL 161

Polepszacz do produkcji pieczywa z zastosowaniem technologii FERMENTACJI ODROCZONEJ

POL 161 to unikalny polepszacz:

– przeznaczony do produkcji drobnego pieczywa pszennego lub mieszanego

– jest wielofunkcyjny: można go używać do procesu fermentacji odroczonej/kontrolowanej (ciasto schłodzone do temp. 0-2 °C) lub zablokowanej (ciasto zamrożone)

– może być także stosowany do produkcji pieczywa metodą bezpośrednią

– zapewnia przyrost objętości produktu gotowego

– pomaga w obróbce maszynowej

Pol 161 to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarń, które chcą zaoferować swoim klientom świeże pieczywo przez cały dzień.

opakowanie

worek 25 kg

Termin przydatności

12 miesięcy

Dozowanie

2 – 3 % w stosunku do mąki, czyli 2 – 3 kg polepszacza na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem). polepszacz piekarski przeznaczony głównie do pieczywa pszennego i mieszanego, w tym również do pieczywa krojonego i pakowanego.

Nasze zobowiązania