POL 161
POL 161
POL 161

Polepszacz do produkcji pieczywa z zastosowaniem technologii FERMENTACJI ODROCZONEJ

POL 161 to unikalny polepszacz:

- przeznaczony do produkcji drobnego pieczywa pszennego lub mieszanego

- jest wielofunkcyjny: można go używać do procesu fermentacji odroczonej/kontrolowanej (ciasto schłodzone do temp. 0-2 °C) lub zablokowanej (ciasto zamrożone)

- może być także stosowany do produkcji pieczywa metodą bezpośrednią

- zapewnia przyrost objętości produktu gotowego

- pomaga w obróbce maszynowej

Pol 161 to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarń, które chcą zaoferować swoim klientom świeże pieczywo przez cały dzień.

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: Worek 25 kg
  • Dozowanie: 2 - 3 % w stosunku do mąki, czyli 2 - 3 kg polepszacza na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem). polepszacz piekarski przeznaczony głównie do pieczywa pszennego i mieszanego, w tym również do pieczywa krojonego i pakowanego.