Żytni IG

Żytni IG to 20% mieszanka piekarska do produkcji pieczywa żytniego

Żytni IG to mieszanka chlebowa do produkcji tradycyjnego pieczywa żytniego. Żytni IG jest idealną propozycją dla osób dbających o zdrowie lub wymagających stosowania specjalistycznych dietoterapii. Szczególnie polecany dla diabetyków oraz pacjentów z zaburzeniami glikemii poposiłkowej. Pieczywo z mieszanki Żytni IG wpisuje się doskonale w zdrowy styl odżywiania. Chleb Żytni IG zapewnia długie uczucie sytości, a dzięki dużej zawartości błonnika pieczywo wywiera korzystny wpływ na układ pokarmowy. Dzięki wysokiej zawartości manganu przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i zdrowych kości. Wyroby z tej mieszanki cechują się tradycyjnym naturalnym smakiem i aromatem. Dodatkowym atutem wyrobów z mieszanki Żytni IG jest wilgotny miękisz.

Zalety:

• niski indeks glikemiczny pieczywa o wartości 53,8%*

• chleb szczególnie polecany dla diabetyków oraz pacjentów z zaburzeniami glikemii poposiłkowej • pieczywo z wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz manganu

• niski ładunek glikemiczny kromki pieczywa

• długie uczucie sytości

*Certyfikat i badania przeprowadzone przez Katedrę Dietetyki Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: worek 25 kg
  • Dozowanie: 20%, czyli 20 kg mieszanki na 80 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem).