Włoski to MIESZANKA PIEKARSKA do produkcji wieloziarnistego pieczywa żytniego z suszonymi pomidorami
Chleb Włoski to mieszanka chlebowa do produkcji wieloziarnistego pieczywa żytniego i żytnio-pszennego, polecana głównie do wyrobu chleba foremkowego. Kompozycja 3 suszonych warzyw i przypraw takich jak: suszone pomidory, oregano i czosnek wzbogaca pieczywo, nadając mu świeży i oryginalny smak. Chleb Włoski wpisuje się doskonale w zdrowy styl odżywiania. Zapewnia długie uczucie sytości, a dzięki wysokiej zawartości błonnika pieczywo wywiera korzystny wpływ na układ pokarmowy. Natomiast dzięki wysokiej zawartości manganu przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i zdrowych kości. Dodatkowym atutem wypieków z mieszanki Chleb Włoski jest wilgotny miękisz, a dzięki odpowiednio dobranej formule, produkty powstałe na bazie mieszanki charakteryzują się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz chrupiącą skórką.
Zalety:
- oryginalny smak i aromat, dzięki dodatkowi suszonych pomidorów, oregano i czosnku
- chrupiąca skórka
- prosta i łatwa w aplikacji receptura
- długotrwale świeży i wilgotny miękisz
- powtarzalność produktu gotowego
- długie uczucie sytości
- pieczywo z wysoką zawartością błonnika
pokarmowego oraz manganu - źródło białka, cynku, fosforu, magnezu, miedzi
i potasu - mieszanka z czystą etykietą