Mieszanka piekarska do produkcji pieczywa mieszanego z dodatkiem siemienia lnianego i nasion Chia
Sielski to 50% mieszanka powstała na bazie starannie dobranych - wyłącznie naturalnych składników, z których połowę stanowią: siemię lniane brązowe oraz nasiona Chia (szałwii hiszpańskiej). Niekwestionowaną zaletą nasion Chia jest wysoka zawartość kwasów Omega-3 (m. in. kwasu alfa-linolenowego, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi). Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2g ALA dziennie tj. około 2 kromek chleba Sielski. Nasiona Chia w połączeniu z siemieniem lnianym tworzą idealnie zgrany duet. Chleb Sielski dzięki dużej zawartości nasion ma wyjątkowo ciekawą, sprężystą strukturę miękiszu i wyrazisty smak i aromat. Przy tworzeniu formuły wyeliminowane zostały wszelkie zbędne substancje dodatkowe - produkt "clean label".