Pieczywo Babuni to 20% mieszanka piekarska do produkcji pszennego pieczywa rustykalnego
Mieszanka Pieczywo Babuni polecana jest do wyrobu pszennego chleba, ale również świetnie się sprawdzi do produkcji bułek. Wydłużony proces wyrobu i obróbki ciasta pozwala wydobyć z Pieczywa Babuni prawdziwą naturę tradycyjnego chleba. Pieczywo Babuni ma wyjątkowo delikatny i sprężysty miękisz, o znacznej porowatości. Skórka pieczywa jest zarumieniona i chrupiąca. Bochen Babuni ma oryginalny kształt i posiada charakterystyczne, przyciągające wzrok nierównomierne, rustykalne spękania – co stanowi niezwykle interesujący aspekt wizualny. Wyjątkowego charakteru nadaje mu ponadto delikatny, słodowy smak i niezwykle subtelny aromat. Produkt jest przeznaczony dla konsumentów, którzy prowadzą zdrowy styl życia oraz są zainteresowani żywnością funkcjonalną. Pieczywo ma wysoką zawartość manganu i jest źródłem błonnika pokarmowego, białka, miedzi oraz fosforu. Mieszanka piekarska jest opatrzona znakiem „Clean Label”.