Maxi Ziarno
Maxi Ziarno

Mieszanka piekarska Maxi Ziarno

Maxi Ziarno to pieczywo o niskim indeksie glikemicznym (42,3%), przygotowane na bazie ziaren słonecznika, siemienia lnianego brązowego, płatków owsianych, pestek dyni, ziaren ciecierzycy i mąki żytniej. Mieszanka idealna do produkcji pieczywa ziarnistego żytniego. Z uwagi na bogate walory zdrowotne, takie jak: wysoka zawartość witaminy E, błonnika, kwasów tłuszczowych Omega-3, tłuszczów nienasyconych, magnezu, manganu, miedzi oraz fosforu, jak również walory smakowe, jest to jeden z najbardziej poszukiwanych przez konsumentów rodzajów pieczywa. Jest to pieczywo idealne dla osób zmagających się ze zbyt wysokim cholesterolem, ponieważ zastępując w diecie tłuszcze nasycone tłuszczami nienasyconymi pomagamy w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Jest to również źródło białka, cynku i potasu. Pieczywo charakteryzuje się też niską zawartością węglowodanów. Maxi Ziarno wyróżnia się ponadto dużą wilgotnością i długotrwałą świeżością. To po prostu dobre, naturalne pieczywo, a mieszanka gwarantuje stabilność ciasta w trakcie przygotowania i powtarzalność wypieków. Co ważne – posiada również czystą etykietę.to mieszanka piekarska, nadająca chlebowi niezwykle ciekawy wygląd. Przekształć swoje wypieki w prawdziwą sztukę i pozwól im być nie tylko smacznymi, ale także zachwycać swoim wyglądem. Starannie dobrane składniki Decor Pasty sprawiają, że pieczywo nabiera charakterystycznego wyglądu, który wyróżni Twoje wyroby i nada im jeszcze więcej chrupkości.

 

ZALETY  

• ciekawy, oryginalny smak – uzyskany dzięki zakwasowi z pszenicy durum

• wilgotny i równomierny miękisz

• pieczywo długo zachowuje świeżość

• aromat naturalnego pieczywa

• prostota wykonania, dzięki szybkiej i łatwiej aplikacji

• ziarna stanowią 89% mieszanki, co daje 47% ziaren w gotowym produkcie

• naturalny skład mieszanki – czysta etykieta

• pieczywo o niskim indeksie glikemicznym 42,3%*

• wysoka zawartość witaminy E, błonnika, kwasów tłuszczowych Omega-3, tłuszczów nienasyconych, magnezu, manganu, miedzi oraz fosforu w pieczywie

• pieczywo to źródło białka, cynku i potasu

• naturalnie zawarty w pieczywie kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie (około 3 kromek)

*potwierdzony badaniami i certyfikatem Katedry Dietetyki SGGW w Warszawie.

 

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: worek 25 kg
  • Dozowanie: 80% czyli 80 kg mieszanki na 20 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem).