Chleb na Dzień Dobry
Chleb na Dzień Dobry
Chleb na Dzień Dobry
Chleb na Dzień Dobry
Chleb na Dzień Dobry
Chleb na Dzień Dobry

MIESZANKA PIEKARSKA do produkcji pieczywa mieszanego i żytniego

Mieszanka Chleb na dzień dobry polecana jest głównie do wyrobu chleba, ale również sprawdzi się w produkcji pieczywa drobnego, takiego jak bułki, bagietki i precle. Dzięki odpowiednio dobranej formule, produkt charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz rumianą i chrupiącą skórką, posypaną kminkiem. Kompozycja kminku w formie mielonej i w ziarnach oraz serwatki nadaje pieczywu oryginalny smak i wygląd. Polacy chętnie sięgają po kminek ze względu na jego charakterystyczny słodkawy, ciepły zapach oraz lekko piekący smak podobny do anyżu i kopru włoskiego. To jedna z lepszych przypraw, która doskonale komponuje się z chlebem.

Zalety:

- oryginalny smak dzięki dodatkowi kminku mielonego i w ziarnach

- wydłużona świeżość pieczywa

- wyjątkowy smak i zapach oraz chrupiąca skórka

- prosta i łatwa w aplikacji receptura

- możliwość użycia w różnych aplikacjach

- powtarzalność produktu gotowego

- pieczywo jest źródłem błonnika pokarmowego

- wysoka zawartość manganu pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
- wysoka zawartość fosforu pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
- wysoka zawartość miedzi pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego

- produkt jest opatrzony znakiem „Clean Label”

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: worek 25 kg
  • DOZOWANIE: 30% czyli 30 kg mieszanki na 70 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)