Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Sielski

Mieszanka piekarska do produkcji pieczywa mieszanego z dodatkiem siemienia lnianego i nasion Chia

Sielski to 50% mieszanka powstała na bazie starannie dobranych – wyłącznie naturalnych składników, z których połowę stanowią: siemię lniane brązowe oraz nasiona Chia (szałwii hiszpańskiej). Niekwestionowaną zaletą nasion Chia jest wysoka zawartość kwasów Omega-3 (m. in. kwasu alfa-linolenowego, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi). Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2g ALA dziennie tj. około 2 kromek chleba Sielski. Nasiona Chia w połączeniu z siemieniem lnianym tworzą idealnie zgrany duet. Chleb Sielski dzięki dużej zawartości nasion ma wyjątkowo ciekawą, sprężystą strukturę miękiszu i wyrazisty smak i aromat. Przy tworzeniu formuły wyeliminowane zostały wszelkie zbędne substancje dodatkowe – produkt „clean label”.

opakowanie

worek 25 kg

Termin przydatności

12 miesięcy

Dozowanie

50 % w stosunku do mąki, czyli 50 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)

Zalety:

➔ aż 50% składu stanowią ziarna: siemienia lnianego i nasion Chia (szałwii hiszpańskiej)

➔ źródło błonnika i wysoka zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 (1,6 g kwasu alfa-linolenowego (ALA)/100 g pieczywa)

produkowany w oparciu o naturalne składniki

odpowiednio wilgotny i sprężysty, pełen ziaren miękisz

➔ wyrazisty smak i aromat pieczywa

➔ wysoka jakość wyrobu

➔ dobra wydajność mieszanki

Pliki do pobrania

Karta produktu

Nasze zobowiązania

Inne produkty