Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Pieczywo ziarniste o niskim indeksie glikemicznym

Pieczywo ziarniste o niskim indeksie glikemicznym to 50% mieszanka piekarska do produkcji pieczywa pszennego

Niski indeks glikemiczny na poziomie 42,7%

Pieczywo ziarniste o niskim indeksie glikemicznym jest idealną propozycją dla osób dbających o zdrowie lub wymagających stosowania specjalistycznych dietoterapii. Szczególnie polecany dla diabetyków oraz pacjentów z zaburzeniami glikemii poposiłkowej. Gotowy wyrób ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit, a także jest źródłem białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Wypieczony produkt daje długie uczucie sytości. Kompozycja ziaren m.in. słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni tworzy idealną dawkę energii, pozwalając cieszyć się tradycyjnym smakiem i aromatem zdrowego pieczywa. Mieszanka świetnie się sprawdzi do chleba koszyczkowego, jak i do bułek o różnych kształtach.

opakowanie

worek 25 kg

Termin przydatności

12 miesięcy

Dozowanie

50% w stosunku do mąki, czyli 50 kg mieszanki na 50 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)

Zalety:

chleb szczególnie polecany dla diabetyków oraz pacjentów z zaburzeniami glikemii poposiłkowej

pieczywo źródłem białka oraz z wysoką zawartością błonnika pokarmowego

niski ładunek glikemiczny kromki pieczywa

duża ilość ziaren

długie uczucie sytości

wyjątkowy smak i aromat

Pliki do pobrania

Karta produktu

Nasze zobowiązania

Inne produkty