Pieczywo z Dynią to mieszanka idealna do produkcji pieczywa zarówno żytniego, pszennego, jak i pszennożytniego. Z uwagi na bogate walory zdrowotne, jak również smakowe, jest to jeden z najbardziej popularnych i poszukiwanych przez konsumentów rodzajów pieczywa, m.in. dzięki wysokiej zawartości błonnika w pieczywie, który sprzyja prawidłowej przemianie materii. Kompozycja unikalnych słodów zapewnia niepowtarzalny smak i kolor miękiszu. Pieczywo z Dynią wyróżnia się ponadto dużą wilgotnością, długotrwałą świeżością oraz chrupiącą skórką. To po prostu dobre, naturalne pieczywo!
Produkt opatrzony jest oznakowaniem „Clean Label”.
➔ naturalny skład
➔ pieczywo z wysoką zawartością błonnika, który wspiera prawidłową przemianę materii
➔ wyrób gotowy to źródło magnezu, białka i cynku
➔ pieczywo ma wysoką zawartość witaminy E, manganu, miedzi i fosforu
➔ niepowtarzalny smak i aromat będące zasługą dodatku mąki dyniowej
➔ chrupiąca skórka
➔ pieczywo długo zachowuje świeżość
➔ intensywny smak za sprawą słodu jęczmiennego i żytniego
➔ wilgotny i równomierny miękisz