Mieszanka Mazurski to mieszanka piekarska do chleba pszennego, ale sprawdzi się także w produkcji bułek. Stosując mieszankę piekarską Mazurski wytworzysz pieczywo o tradycyjnym, autentycznym smaku, którego oczekują klienci. To prawdziwy chleb, taki jak kiedyś piekły nasze prababcie. Wypieki charakteryzują się elastycznym miękiszem oraz cienką i chrupiącą skórką. Mieszanka piekarska rekomendowana zarówno w obróbce ręcznej, jak i maszynowej. Pieczywo ma wysoką zawartość manganu i jest źródłem błonnika pokarmowego, białka, fosforu oraz wapnia. W związku z tym, produkt jest przeznaczony dla konsumentów, którzy prowadzą zdrowy styl życia oraz są zainteresowani żywnością funkcjonalną.
➔ delikatny, mleczny smak i niezwykle subtelny aromat
➔ możliwość wykonania rustykalnego pieczywa
➔ elastyczny i równomierny miękisz
➔ cienka i chrupiąca skórka
➔ pieczywo ma wysoką zawartość manganu i jest źródłem błonnika pokarmowego, białka, fosforu oraz wapnia
➔ pieczywo odpowiednie dla wegetarian