Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Mazurski

Mazurski to 20% mieszanka piekarska do produkcji pszennego pieczywa z dodatkiem serwatki

Mieszanka Mazurski to mieszanka piekarska do chleba pszennego, ale sprawdzi się także w produkcji bułek. Stosując mieszankę piekarską Mazurski wytworzysz pieczywo o tradycyjnym, autentycznym smaku, którego oczekują klienci. To prawdziwy chleb, taki jak kiedyś piekły nasze prababcie. Wypieki charakteryzują się elastycznym miękiszem oraz cienką i chrupiącą skórką. Mieszanka piekarska rekomendowana zarówno w obróbce ręcznej, jak i maszynowej. Pieczywo ma wysoką zawartość manganu i jest źródłem błonnika pokarmowego, białka, fosforu oraz wapnia. W związku z tym, produkt jest przeznaczony dla konsumentów, którzy prowadzą zdrowy styl życia oraz są zainteresowani żywnością funkcjonalną.

opakowanie

worek 25 kg

Termin przydatności

12 miesięcy

Dozowanie

20%, czyli 20 kg mieszanki na 80 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)

Zalety:

➔ delikatny, mleczny smak i niezwykle subtelny aromat

możliwość wykonania rustykalnego pieczywa

➔ elastyczny i równomierny miękisz

cienka i chrupiąca skórka

pieczywo ma wysoką zawartość manganu i jest źródłem błonnika pokarmowego, białka, fosforu oraz wapnia

pieczywo odpowiednie dla wegetarian

Pliki do pobrania

Karta produktu

Inne produkty