Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

BonVital

Mieszanka piekarska do produkcji pieczywa żytniego i żytnio-pszennego

Bonvital wyróżniają naturalny skład oraz wysoka zawartość błonnika pokarmowego w wyrobach gotowych – 8,3 g na 100 g. W pieczywie tym obecne są siemię lniane oraz ziarna słonecznika. Dzięki zawartości słodu jęczmiennego i żytniego ma ciekawy i oryginalny smak. po wypieku chleb długo zachowuje świeżość. pieczywo to doskonale wpisuje się we wszechobecnie panujący trend zdrowego odżywiania. Bonvital jest smaczny, pożywny i pełen ziaren.

opakowanie

worek 25 kg

Termin przydatności

12 miesięcy

Dozowanie

50% w stosunku do maki, czyli 50 kg mieszanki na 50 kg maki

Zalety:

➔ wysoka zawartość błonnika pokarmowego 8,3 g na 100 g

naturalny skład – czysta etykieta

ciekawy, oryginalny smak – to zasługa słodu jęczmiennego i żytniego

wilgotny i równomierny miękisz

pieczywo długo zachowuje świeżość

niepowtarzalny smak i aromat naturalnego pieczywa

prostota wykonania 

obecność siemienia lnianego oraz ziaren słonecznika, które są cennym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika, witamin z grupy B, E oraz
składników mineralnych

Pliki do pobrania

Karta produktu

Nasze zobowiązania

Inne produkty