Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Bagietka Francuska

Bagietka Francuska to 10% mieszanka piekarska do wyrobu pieczywa pszennego typu bagietka

Bagietka pszenna uznawana jest za symbol Francji, a zwłaszcza jej stolicy. Pieczywo o podłużnym kształcie, z rustykalnymi nacięciami oraz z niepowtarzalnym zapachem jest obowiązkowym elementem śniadania w każdej francuskiej rodzinie i nie tylko. Kremowy i elastyczny miękisz, duże pory, cienka, chrupiąca skórka o złocistej barwie idealnie charakteryzują francuską bagietkę wytworzoną z naszej mieszanki piekarskiej. Nasz produkt daje możliwość adaptacji różnych receptur, np. w wersji wieloziarnistej, pikantnej czy z dodatkiem oliwek lub suszonych pomidorów. Duża zawartość wody w cieście wpływa na wydłużenie świeżości produktu w porównaniu do podobnych wyrobów na rynku. Swój charakterystyczny smak zakwasowi z pszenicy durum oraz specjalnej metodzie fermentacji. Produkt opatrzony jest znakiem „Clean Label”.

opakowanie

worek 25 kg

Termin przydatności

12 miesięcy

Dozowanie

10% w stosunku do mąki, czyli 10 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)

Zalety:

 tradycyjne francuskie pieczywo o podłużnym kształcie z rustykalnymi nacięciami

➔ niepowtarzalny smak i aromat

➔ wydłużona świeżość produktu w porównaniu do podobnych wyrobów na rynku

➔ możliwość adaptacji różnych receptur

➔ dobra wydajność mieszanki

Pliki do pobrania

Karta produktu

Nasze zobowiązania

Inne produkty