Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Maximalt

Dodatek Maximalt nadaje produktom naturalny brązowy kolor i charakterystyczny, intensywny słodowy smak

Maximalt ma także wpływ na wydajność ciasta oraz wydłużenie okresu trwałości i świeżości wyrobu gotowego. Dodatek stosuje się max. do 3% w stosunku do całej masy mąki użytej w recepturze (dozowany w zależności od oczekiwanej barwy i smaku). Elastyczne dozowanie pozwala przy udziale jednego surowca uzyskać zupełnie różne gatunki pieczywa. Wielość zastosowań powoduje, że Maximalt polecany jest do wszystkich rodzajów pieczywa.

opakowanie

worek 10 kg

Termin przydatności

12 miesięcy

Dozowanie

do 3% w stosunku do mąki, czyli max 3 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)

Zalety: 

produkowany w oparciu o wyłącznie naturalne składniki

przeznaczony do barwienia i aromatyzowania pieczywa

nadaje pieczywu intensywny, słodowy smak

wpływa na wydajność ciasta i wydłużenie świeżości produktu finalnego

ze względu na elastyczne dozowanie i wielość zastosowań polecany do wszystkich rodzajów pieczywa

➔ wysoka jakość i dobra wydajność wyrobu

Pliki do pobrania

Karta produktu

Nasze zobowiązania

Inne produkty