
Aktualne Certyfikaty BUREAU VERITAS Certification przyznane Lesaffre Polska SA w kategorii produkcja i pakowanie drożdży i mieszanek piekarskich. Założona w 1828, firma Bureau Veritas jest światowym liderem branży TIC (Testing, Inspection and Certification) dostarczając wysokiej jakości usługi mające na celu pomoc klientom w spełnianiu stale rosnących wymagań związanych z jakością, bezpieczeństwem i higieną pracy, ochroną środowiska oraz odpowiedzialnością społeczną.

Zakres systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wdrożony i certyfikowany na zgodność ze standardem FSSC 22000 to: „ Produkcja i pakowanie drożdży piekarskich. Produkcja i pakowanie dodatków i mieszanek piekarskich.”

Zakres systemu zarządzania środowiskowego wdrożony i certyfikowany na zgodność ze standardem ISO 14001, został rozszerzony podczas aktualizacji systemu według znowelizowanej normy ISO 14001:2015: „Produkcja drożdży i dodatków piekarskich. Produkcja produktów ubocznych fermentacji – nawozów organicznych i materiału paszowego.”