Działy
JESTEŚ CIEKAW CZYM SIĘ ZAJMUJEMY?
PION HR I ADMINISTRACJI
DZIAŁ PERSONALNY (HR)
Zajmuje się rekrutacją pracowników, organizacją szkoleń, kształtowaniem systemów motywacyjnych oraz systemów ocen pracowniczych, a także rozliczaniem czasu pracy, naliczaniem wynagrodzeń oraz obsługą benefitów pozapłacowych. Kształtuje pozytywny wizerunek Pracodawcy i dba o jego markę.
DZIAŁ ADMINISTRACYJNY
Prowadzi obsługę sekretariatu, dba o prawidłową komunikację, organizuje podróże i spotkania biznesowe, prowadzi archiwizację dokumentów, obsługę serwisu odzieży roboczej oraz obsługę Smart Lunch. Tutaj też współtworzone są liczne projekty społecznej odpowiedzialności firmy.
PION FINANSOWY I IT
DZIAŁ KSIĘGOWOŚCI I FINANSÓW, DZIAŁ CONTROLLINGU
Dział finansowy zapewnia obsługę księgowo-finansową firmy, prowadzi windykację należności oraz sprawy bankowe. Sporządza sprawozdania finansowe i raporty.
Dział Controllingu koordynuje i kontroluje przebieg procesów ekonomicznych, służących realizacji przyjętej strategii. Tworzy budżety oraz sporządza raporty do Grupy Lesaffre.
DZIAŁ IT
Dba o obsługę informatyczną wszystkich użytkowników oraz zabezpiecza systemy komputerowe.
DZIAŁ jakości i innowacji
Zapewnia najwyższą jakość naszych produktów, nadzoruje wewnętrzne systemy jakościowe ISO 22000 i ISO140001 oraz wprowadza innowacje w firmie.
PION HR I ADMINISTRACJI
LABORATORIUM
Zajmuje się hodowlą i transferem laboratoryjnego szczepu drożdżowego do Działu Fermentacji. Szczep ten stanowi materiał wyjściowy do produkcji drożdży na skalę przemysłową. Dział ten również kontroluje parametry fizykochemiczne i mikrobiologiczne wszystkich etapów produkcji drożdży, dodatków piekarskich, środowiska produkcyjnego oraz ścieków zakładowych.
FERMENTACJA
Zajmuje się propagacją drożdży otrzymanych z laboratorium. Głównym zadaniem działu jest zapewnienie optymalnych warunków rozwoju komórek drożdżowych w kadziach fermentacyjnych poprzez dozowanie odpowiednio przygotowanych surowców. Po zakończonej hodowli komórki drożdżowe są oddzielane od odcieku i płukane, a następnie w postaci gęstwy drożdżowej kierowane do Działu Pakowni.
PAKOWNIA
W tym dziale mleczko drożdżowe podlega filtracji i zagęszczeniu po czym formowane jest w kostki i pakowane w papier i folię.
PRODUKCJA DODATKÓW PIEKARSKICH
Zajmuje się produkcją mieszanek piekarskich i cukierniczych, polepszaczy funkcjonalnych oraz dodatków specjalistycznych na rynek przemysłowy.
DZIAŁ OCHRONY ŚRODOWISKA
Dba o środowisko naturalne poprzez monitorowanie systemu oczyszczania ścieków, zagospodarowanie odpadów
powstających przy produkcji drożdży m.in. poprzez ich rolnicze wykorzystanie. Dział ten obejmuje również Dział Rolny i RWŚ (Rolnicze Wykorzystanie Ścieków)
BHP I CIĄGŁE DOSKONALENIE
To działy dbające o bezpieczeństwo pracowników oraz doskonalenie procesów produkcyjnych.
DZIAŁ UTRZYMANIA RUCHU
Składa się z sekcji remontowo – mechanicznej, sekcji elektryczno – mechanicznej, sekcji utrzymania mediów i sekcji automatycznej. Pracownicy tego działu dbają o sprawne funkcjonowanie całego zakładu, zapewniając kompleksową obsługę mechaniczno-techniczną i elektryczną.
DZIAŁ INWESTYCJI
To dział, w którym prowadzone są i nadzorowane wszystkie projekty inwestycyjne.
PION ŁAŃCUCHA DOSTAW
Dokonuje zakupów surowców, opakowań oraz pozostałych materiałów, zajmuje się planowaniem produkcji, magazynowaniem wyrobów gotowych oraz ich wysyłką do klientów. Zajmuje się również koordynacją floty w firmie. Składa się z działu planowania i zakupów, logistyki zewnętrznej, logistyki wewnętrznej, magazynów produkcyjnych i magazynu technicznego.
PION HANDLOWY
Zajmuje się sprzedażą produktów firmy i obsługą posprzedażową poprzez wsparcie naszych klientów w wypiekach technologicznych i pozyskiwaniem nowych kontrahentów.
DZIAŁ MARKETINGU
Prowadzi badania i analizę otoczenia, aktywnie wspiera sprzedaż, przygotowuje kampanie reklamowe, kreuje potrzeby oraz produkty, promuje produkty, dba o markę przedsiębiorstwa i jednocześnie buduje odpowiedni jego wizerunek.
DZIAŁ BAKING CENTER
Miejsce współpracy z klientami i centrum szkoleniowe dla piekarzy z zakresu naszych produktów. Dział doskonalenia nowych technologii pieczenia i wdrażania nowych produktów.