W idealnym cieście drożdżowym liczy się wszystko – wilgotność miękiszu, złocista barwa skórki, maślany aromat, ale widok tonących w cieście truskawek czy jagód, które miały być koroną wypieku, to cichy dramat każdego cukiernika. Drożdżowe Babuni to mieszanka cukiernicza, która pracuje na Twój sukces. Stworzyliśmy ją z myślą o nowoczesnych metodach pieczenia oraz zachowaniu domowego, tradycyjnego smaku. Nasza receptura daje pewność powtarzalnej jakości, idealnej struktury i efektownego wyglądu. Każde ciasto i każda drożdżówka wygląda zjawiskowo z owocami dumnie prezentującymi się na wierzchu.
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mieszanka Drożdżowe Babuni |
150 |
|
Mąka pszenna typ 500 |
1000 |
|
Cukier |
150 |
|
Tłuszcz (margaryna/ masło/ olej) |
100 |
|
Drożdże Perfecta Gold/ Czerwona |
70 |
|
Woda |
500 – 520 |
|
Razem |
1 970 – 1 990 |
| Sposób wytwarzania | |
| Mieszanie | 4’ + 8′ |
| Temperatura ciasta | 26 – 28°C |
| Fermentacja wstępna (temperatura otoczenia) | 20′ |
| Dzielenie i formowanie | wg uznania |
| Fermentacja właściwa (30˚C / 80%) | 40′ |
| Wypiek/smażenie | wypiek, piec trzonowy 180 – 190°C czas zależy od naważki |
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mieszanka Drożdżowe Babuni |
150 |
|
Mąka pszenna typ 500 |
1000 |
|
Cukier |
150 |
|
Tłuszcz (margaryna/ masło/ olej) |
100 |
|
Drożdże Perfecta Gold/ Czerwona |
70 |
|
Woda |
500 |
|
Razem |
1 970 |
| Sposób wytwarzania | |
| Mieszanie | 4’ + 8′ |
| Temperatura ciasta | 26 – 28°C |
| Fermentacja wstępna (temperatura otoczenia) | 15′ – 20′ |
| Dzielenie i formowanie | wg uznania |
| Fermentacja właściwa (30˚C / 80%) | 50′ |
| Wypiek/smażenie | smażenie, 180°C – 1 strona – 5`, 2 strona – 2` |