Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Brownie – receptura

Biszkopt Extra 100% to mieszanka cukiernicza do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Użycie mieszanki Biszkopt Extra pozwala na skrócenie czasu produkcji ciasta biszkoptowego przy równoczesnym zminimalizowaniu zagrożeń. Mieszanka gwarantuje wysoką i niezawodną jakość produktu końcowego bez względu na jego rodzaj. Biszkopt Extra 100% to doskonała baza dla twoich: rantów, korpusów, rolad oraz wszelkiego rodzaju ciast na bazie ciasta biszkoptowego.

Receptury na:

  1. Rant biszkoptowy
  2. Rolada biszkoptowa

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Brownie

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Brownie

1000

Jaja świeże

200

Olej

200

Woda

100

Sposób wytwarzania
Miesienie 4’
Formownie forma
Wypiek  180-200°C / 30-35 minut.

Brownie z orzechami

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Brownie

1000

Jaja świeże

200

Olej

200

Woda

100

Orzechy włoskie/laskowe

200

Sposób wytwarzania
Miesienie 4’
Formownie forma
Wypiek  180-200°C / 30-35 minut.

Brownie ze śmietanką

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Brownie

1000

Jaja świeże

200

Olej

140

Woda

100

Śmietanka 30%

60

Sposób wytwarzania
Miesienie 4’
Formownie forma
Wypiek  180-200°C / 30-35 minut.

Brownie z kajmakiem/masłem orzechowym/ganachem

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Brownie

1000

Jaja świeże

200

Olej

200

Woda

100

Kajmak (posmarować po wypieczeniu)

700

Masło orzechowe (posmarować po wypieczeniu)

500

Ganache czekoladowy (posmarować po wypieczeniu)

400 śmietanki 30%+ 600 czekolady

Sposób wytwarzania
Miesienie 4’
Formownie forma
Wypiek  180-200°C / 30-35 minut.

Batoniki kokosowe BROWNIE w polewie czekoladowej

 

 

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Brownie

1000

Jaja świeże

200

Olej

200

Woda

100

Blat kokosowy

Mieszanka COCO’S MIX

1000

Mieszanka BEST CREAM

55

Piana z białek

200

Piana z białek

400 śmietanki 30%+ 600 czekolady

Cukier

100

Olej

25

Woda

420

Sposób wytwarzania – blat brownie
Miesienie 4’
Formownie forma
Wypiek  180-200°C / 30-35 minut.
Sposób wytwarzania – blat kokosowy
Miesienie 4’ (po tym czasie dodać białka i cukier)
Formownie forma
Wypiek  180-200°C / 30-35 minut.

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu