Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Ritesa

Uniwersalny zakwas chlebowy do pieczywa żytniego i mieszanego, zapewniający wysoką jakość wypieku

Nadaje pieczywu doskonałe cechy organoleptyczne, charakterystyczne dla naturalnej fermentacji ciasta.

Ritesa jest wytworzona na bazie naturalnego zakwasu żytniego. Dzięki doborowi najlepszych składników i wyselekcjonowanych homo- i heterofermentatywnych kultur bakteryjnych kwasu mlekowego otrzymujemy optymalny proces ukwaszenia w cieście i gotowym produkcie.

opakowanie

Pasta wiadro 30 kg, Kanister Ritesa Liquid 11 kg

Termin przydatności

366 dni, w zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C.

Dozowanie

3% w stosunku do mąki, w zależności od oczekiwanej intensywności profilu sensorycznego

Zalety:

do pieczywa żytniego i mieszanego,

zapewniający wysoką jakość wypieku

Nadaje pieczywu doskonałe cechy organoleptyczne, charakterystyczne dla naturalnej fermentacji ciasta.

zakwas wytworzony na bazie naturalnego zakwasu żytniego

Nasze zobowiązania

Inne produkty