Bonvital wyróżniają naturalny skład oraz wysoka zawartość błonnika pokarmowego w wyrobach gotowych – 8,3 g na 100 g. W pieczywie tym obecne są siemię lniane oraz ziarna słonecznika. Dzięki zawartości słodu jęczmiennego i żytniego ma ciekawy i oryginalny smak. po wypieku chleb długo zachowuje świeżość. pieczywo to doskonale wpisuje się we wszechobecnie panujący trend zdrowego odżywiania. Bonvital jest smaczny, pożywny i pełen ziaren.
| Składniki | ilość w gramach |
| Mieszanka BonVital | 500 |
| Mąka żytnia 720 | 500 |
| Woda | 700 |
| Drożdże Lesaffre | 30 |
| Zakwas w płynie Ritesa | 25 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie | 13’+2′ |
| Temperatura ciasta | 30ºC |
| Czas fermentacji | 20′ |
| Formowanie | dowolnie |
| 2 fermentacja (35°C/80%) | 50′-60′ |
| Wypiek (piec trzonowy) z zaparowaniem | 45′-50′ / 220ºC |
| Składniki | ilość w gramach |
| Mąka pszenna typ 750 | 500 |
| Mąka żytnia typ 720 | 200 |
| Mieszanka BonVital | 300 |
| Woda | 650 |
| Drożdże Lesaffre | 30 |
| Zakwas w paście Ritesa | 10 |
| Sól | 7 |
| polepszacz Złoty | 5 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie | 3’+4′ |
| Temperatura ciasta | 27-28ºC |
| Czas fermentacji | 15′ |
| Formowanie | dowolnie |
| 2 fermentacja (35°C/80%) | 40′ |
| Wypiek (piec trzonowy) z zaparowaniem | 30′-35′ / 220ºC |
| Składniki | ilość w gramach |
| Mąka pszenna typ 750 | 500 |
| Mieszanka BonVital | 300 |
| Woda | 300 |
| Zakwas (wydajność 250) | 500 |
| Drożdże Lesaffre | 30 |
| Sól | 7 |
| polepszacz Złoty | 5 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie | 3’+4′ |
| Temperatura ciasta | 27-28ºC |
| Czas fermentacji | 15′ |
| Formowanie | dowolnie |
| 2 fermentacja (35°C/80%) | 40′ |
| Wypiek (piec trzonowy) z zaparowaniem | 30′-35′ / 220ºC |
| Składniki | ilość w gramach |
| Mąka typ 500 | 800 |
| Mieszanka BonVital | 200 |
| Woda | 5500 |
| Drożdże Lesaffre | 40 |
| Sól | 10 |
| polepszacz Biały | 3 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie | 3’+4′ |
| Temperatura ciasta | 25-26ºC |
| Czas fermentacji | 15′ |
| Formowanie | dowolnie |
| 2 fermentacja (35°C/80%) | 40′ |
| Wypiek (piec trzonowy) z zaparowaniem | 15′-20′ / 200ºC |