W idealnym cieście drożdżowym liczy się wszystko – wilgotność miękiszu, złocista barwa skórki, maślany aromat, ale widok tonących w cieście truskawek czy jagód, które miały być koroną wypieku, to cichy dramat każdego cukiernika. Drożdżowe Babuni to mieszanka cukiernicza, która pracuje na Twój sukces. Stworzyliśmy ją z myślą o nowoczesnych metodach pieczenia oraz zachowaniu domowego, tradycyjnego smaku. Nasza receptura daje pewność powtarzalnej jakości, idealnej struktury i efektownego wyglądu. Każde ciasto i każda drożdżówka wygląda zjawiskowo z owocami dumnie prezentującymi się na wierzchu.
➔ wyjątkowa struktura ciasta, która utrzymuje owoce na powierzchni
➔ wydajna oraz powtarzalna produkcja
➔ pełna swoboda kreowania produktów
➔ wyjątkowy smak i aromat
➔ niezwykle puszysty i delikatny miękisz
➔ elastyczność i wilgotność gwarantująca dłuższą świeżość
➔ doskonałe do bezpośredniego odpieku w punkcie sprzedaży lub serwowania
➔ Mieszanka idealna do produkcji: drożdżówek z owocami, nadzieniami, serem lub kruszonką ciast z formy (np. strucle, placki z owocami lub makowce), bułeczek maślanych, ciast półfrancuskich, słodkich wypieków odpieczonych na miejscu (in-store baking), cynamonek