Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Drożdżowe Babuni

Mieszanka cukiernicza do produkcji wyrobów półcukierniczych z ciasta drożdżowego

W idealnym cieście drożdżowym liczy się wszystko – wilgotność miękiszu, złocista barwa skórki, maślany aromat, ale widok tonących w cieście truskawek czy jagód, które miały być koroną wypieku, to cichy dramat każdego cukiernika. Drożdżowe Babuni to mieszanka cukiernicza, która pracuje na Twój sukces. Stworzyliśmy ją z myślą o nowoczesnych metodach pieczenia oraz zachowaniu domowego, tradycyjnego smaku. Nasza receptura daje pewność powtarzalnej jakości, idealnej struktury i efektownego wyglądu. Każde ciasto i każda drożdżówka wygląda zjawiskowo z owocami dumnie prezentującymi się na wierzchu.

opakowanie

worek 25 kg

Termin przydatności

9 miesięcy

Dozowanie

15% w stosunku do mąki, czyli 15 kg mieszanki na 100 kg mąki

Zalety:

wyjątkowa struktura ciasta, która utrzymuje owoce na powierzchni

➔ wydajna oraz powtarzalna produkcja

pełna swoboda kreowania produktów

wyjątkowy smak i aromat

niezwykle puszysty i delikatny miękisz

elastyczność i wilgotność gwarantująca dłuższą świeżość

doskonałe do bezpośredniego odpieku w punkcie sprzedaży lub serwowania

Mieszanka idealna do produkcji: drożdżówek z owocami, nadzieniami, serem lub kruszonką ciast z formy (np. strucle, placki z owocami lub makowce), bułeczek maślanych, ciast półfrancuskich, słodkich wypieków odpieczonych na miejscu (in-store baking), cynamonek

 

Pliki do pobrania

Karta produktu

Inne produkty