Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Best Cream

Best Cream, to aksamitny, gładki krem o smaku i zapachu wanilii oraz delikatnej i gładkiej konsystencji.

Idealnie nadaje się jako dodatek oraz jako dekoracja do ciast i deserów. Doskonały na zimno, jak i do zapieku.

Przepis podstawowy

Składniki

Surowce [g]

Inventis Best Cream

350 – 400

Letnia, przegotowana woda

1000

Wytwarzanie:

Wymieszać na średnich lub szybkich obrotach 4 min do równomiernego połączenia się składników.

Przepis na krem tłusty

Składniki

Surowce [g]

Inventis Best Cream

350 – 400

Letnia, przegotowana woda

1000

tłuszcz (masło/margaryna)

600 – 700

cukier-puder

250

Wytwarzanie:

Wodę i Best Cream wymieszać na średnich lub szybkich obrotach 4 min. Tłuszcz z cukrem-pudrem napowietrzyć rózgą na szybkich obrotach 5-6 min. Następnie połączyć obydwa, mieszać na szybkich obrotach 5-6 min.

Przepis na masę serową termostabilną

Składniki

Surowce [g]

Inventis Best Cream

350 – 400

cukier-puder

100

masa serowa

650

letnia przegotowana woda

550

jaja

100

Wytwarzanie:

 Wymieszać wszystkie składniki przez 5 min na średnich lub szybkich obrotach do uzyskania jednolitej masy.

Produkty wykorzystane w recepturze