Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Brioche – receptura

Mieszanka Brioche to 5% koncentrat do produkcji wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych.

Szczególnie polecana do francuskich bułek śniadaniowych typu brioche (brioszka). Ciasto zawiera stosunkowo dużą ilość masła i jajek, a minimalną ilość cukru.

Brioszka, chałka, paluch drożdżowy

Ciasto

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna 500

1 000

Mix Brioche

50

Drożdże

80

Cukier

150

Sól

20

Tłuszcz (margaryna/ masło)

150

Jaja

75

Woda

300

Miesienie

3’ + 4’

Placek drożdżowy, babka drożdżowa

Ciasto

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna 500

1000

Mix Brioche

50

Drożdże

70

Cukier

120

Sól

20

Tłuszcz

100

Jaja

100

Woda

370

Miesienie

3’ + 5’

Produkty wykorzystane w recepturze